×

Upozorenje

JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 64
Ponedjeljak, 05 Listopad 2015 02:00

Obnovljen Vatrogasni i mjesni dom u Jaguplijama

Protekle subote, 3.listopada svečano je obilježeno obnavljanje  Vatrogasnog i Mjesnog doma u Jaguplijama. Vrijednost radova za sada iznosi 288 tisuća kuna, od kojih je 228 osiguralo Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije, a 60 tisuća kuna Općina Brestovac. Taj iznos bit će i veći s obzirom da je potrebno uložiti dodatna sredstva u uređenje okoliša, izjavio je u prigodi svečanog otvorenja načelnik Općine Brestovac, Zdravko Mandić.

dom-jaguplijeTom prigodom istakao je da se i pored proračunskih poteškoća vodi briga o sredinama u Općini s najviše naselja. Tako je u naseljima Jaguplije i Skenderovci, provedena vodovodna mreža u ukupnoj vrijednosti investicije od oko 2 milijuna kuna, a pri kraju je i katarska izmjera za k.o. Jaguplije i Skenderovci. U investiciji vrijednoj od oko 2,5 milijuna kuna sa 60% sudjeluje Općina Brestovac, a ostatak osigurava Državna geodetska uprava.Ovo je najbolji primjer da Općina skrbi o mjesnoj samoupravi, iako su takvi domovi izgrađeni 50-tih do 70-tih godina prošlog stoljeća,bilo je neophodno te domove legalizirati, a naša je želja temeljitom obnovom postići upravo ovakav standard kao u Jaguplijama, naglasio je načelnik Mandić.

Ovakvi projekti su najljepši, budući da mjesni domovi najviše pružaju mogućnost okupljanja mještana, što i je cilj obnove, naglasila je gradonačelnica Pleternice, Antonija Jozić. Skup u Jaguplijama pozdravio je i požeško slavonski župan Alojz Tomašević, rekavši kako se u novom zdanju osjeća duh zajedništva, duh jedne obitelji kako je i nekada bilo. I zato je bitno boriti se za sredstva za ovakav dio prostora, jer ukoliko ih ukinemo nećemo više imati doma i druženja, a tada neće biti niti nas.
Predsjednik Mjesnog odbora Dubravko Kovačec, zahvalio se na izuzetni kvalitetnim i u roku obavljenim radovima izvođača tvrtke Gradnja Pavić iz Busnova, mještanima koji su utrošili brojne sate dragovoljnog rada i posebno Domagoju Stojakoviću, ovlaštenom certifikatoru koji je i najzaslužniji za osiguranje izvedbenih sredstava. Ovako uređen prostor Doma i spremišta, u svakom će slučaju omogućiti učinkovitije djelovanje dobrovoljnih vatrogasaca u mjestu, rekao je predsjednik DVD Jaguplije Mirko Galgan.