×

Upozorenje

JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 64
Utorak, 08 Rujan 2015 02:00

25 prvašića u matičnoj školi u Brestovcu

Jučer u 7,45 sati započela je nastava za 25 učenika prvog razreda Osnovne škole Dragutina Lermana u Brestovcu.

prvasici2Opraštajući se od roditelja koji su doveli svoju djecu na prvi sat nastave, nastavnica Ivana Bešlić, najavila je da će se prvog dana održati 3 školska sata, a tijekom sutrašnjeg, uz nastavu i misa u župnoj crkvi sv. Martina u Brestovcu.
Po riječima ravnatelja Ante Majnarića, broj prvašića u matičnoj školi nešto je manji od prošle godine, ali je ukupan broj učenika ostao na razini prijašnjih godina. Ove godine u 21-om razrednom odjeljenju, školu pohađa 320 učenika, što je za desetak više u odnosu na godinu ranije.
Slična je situacija i u Područnim školama, u kojima je protekle školske godine osnovno četverogodišnje obrazovanje u Ivandolu pohađalo 11, u Zakorenju 12, u Skenderovcima 18 i u Pavlovcima 29 učenika.

 

prvasici3Ukupno u školi je zaposleno 49 osoba, od kojih 34 nastavnika, istakao je ravnatelj Majnarić.
U posljednjih nekoliko godina broj učenika je stabilan ponajviše zahvaljujući programima države koja je poticala naseljavanje mladih obitelji na područjima od posebne državne skrbi. Nažalost, u posljednje vrijeme,uslijed ekonomske situacije, sve više bilježimo iseljavanje obitelji s djecom u Austriju i Njemačku.No, za razliku od velike većine drugih sredina, kod nas je broj učenika ostao na razini od prethodnih godina, što očekujemo i u predstojećim godinama, izjavio je ravanatelj Majnarić.