×

Upozorenje

JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 64
Utorak, 19 Siječanj 2016 01:00

Veliki napredak u radu DVD Zakorenje

Iako se radi o malom selu, ovo  je uzorno društvo sa solidnom vatrogasnom opremom,
izjavio je na 63. Izvještajnoj skupštini DVD Zakorenje, održanoj 16.siječnja u Zakorenju, predsjednik Vatrogasne zajednice Požeško-slavonske županije , Željko Petrović. Nismo zadovoljni s načinom financiranja vatrogastva, jer nemamo sredstava gotovo niti za hladni pogon, ali moramo biti sretni što Općina Brestovac čini za vatrogastvo ovoga kraja, te izdvaja i više od zakonom propisanih sredstva, dodao je Petrović.

Čestitajući na postignućima, načelnik Općine, Zdravko Mandić rekao je da su ovo fantastični rezultati u radu, uzimajući u obzir realizaciju nekoliko akcija i intervencija, a da je prošla godina unijela velike promjene u načinu financiranja. Primjera radi, prihod od porez na dohodak u 2014. iznosio je 3,6 milijuna kuna,a uslijed zakonskih promjena, smanjen je na 1,7 milijuna kuna.Mandić je dodao da su općinska sredstva za vatrogastvo neznatno smanjena, no bez obzira na poteškoće i u ovoj godini izdvojit ćemo za vatrogastvo 216 tisuća kuna plus za nabavku opreme. No ukoliko se nešto ne promijeni na državnoj razini, bojazan je da se s tim iznosom više neće moći financirati vatrogastvo.

Predsjednik društva, Slavko Lončarević, u izvješću o radu za prošlu godinu naglasio je da su Hrvatske šume Ispostava Bjelovar donirale kombi vozilo 8+1VW Transporter, a prijatelji iz njemačkog grada Fulda Uwe i Silvana, 2 ručne baterijske svjetiljke s punjačima, 10 radnih jakni i hlača,4 para rukavica i 4 para gumenih čizmi, što je umnogome pomoglo u povećanju opremljanosti društva.
Društvo trenutačno broji 136 članova, izvršnih 8, operativnih 19, pričuvnih 5, pomažućih 63, počasnih 1, utemeljiteljskih 3, veterana 8 i djece i mladeži 29.

Uobičajeno na Skupštini društva dodijeljena su priznanja članovina za nesebični i dugogodišnji rad. Spomenicu vatrogasnog veterana primili su Zlatan Kukuruzoić, Zvonko Gagić i Milan Kukuruzović, priznanje za stjecanje zvanja vatrogasca primio je Marko Mojsinović, a srebrnu vatrogasnu medalju Matej Lončarević.
Za značajne rezultate u radu mladeži priznanja su dodijeljena za desetoro djece i desetoro mladeži, a da su priznanja stigla na pravu adresu najbolje govore  podaci da je mladež organizirala 3.Kup Zakorenja u kategorijama 6-12 i 12-16 godina, kao i po treći puta u prošloj godini u prigodi blagdana sv.Florijana, Dan otvorenih vrata DVD Zakorenje.Time je nastavljena suradnja s učenicima Područnih škola Zakorenje i Ivandol, te Osnovnom  školom Dragutina Lermana iz Brestovca. I pored velikih poteškoća mještani čine sve što je u njihovoj mogućnosti kako bi osigurali što je moguće optimalniji rad vatrogasaca.