×

Upozorenje

JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 64
Srijeda, 23 Prosinac 2015 01:00

Šesta smotra S pjesmoj u susret Božiću

U organizaciji Kulturno umjetničkog društva Berda iz Brestovca i Osnovne škole Dragutina Lermana, protekle je nedjelje, 20.prosinca u školskoj športskoj dvorani u Brestovcu, održana šesta po redu manifestacija S pjesmom u  susret Božiću.

Na tradicionalnoj smotri folklora, članovi KUD Berda prikazali su svu raskoš  umijeća i postignuća, predstavivši se brojnoj publici, pjesmama i plesovima našeg kraja, kao i prigodnim programom u povodu predstojećih blagdana.

Po riječima predsjednice Berde, Danijele Grgić, društvo je i ove godine nastupilo na 20-tak smotri folklora diljem Hrvatske, a posebno zadovoljstvo iskazano je suradnjom s Osnovnom školom, budući se u rad tamburaške i folklorne sekcije, pored seniora, uključio veliki broj učenica i učenika. Uz zahvalu  Općini Brestovac na velikoj podršci u radu i aktivnostima, sama smotra bila je posvećena nedavno preminulim članovima, tajniku Berde Slavku Miškoviću i predsjedniku Vladi Franji Klariću. U cjelovečernjem programu, pored KUD Berda, nastupili su učenici Osnovne škole i Mješoviti pjevački zbor Udruge umirovljenika Orljava iz Brestovca, a na etno modnoj reviji pored učenika brestovačke osnovne škole, već tradicionalno predstavila se i Obrtnička škola iz Požege. Na kraju programa najmlađe je darivao Sveti Nikola, a prigodne poklone osigurao je pokrovitelj Općina Brestovac.  I ovoga puta nastupe je pratio veliki broj poklonika folklora ispraćajući izvođače dugotrajnim pljeskom.