×

Upozorenje

JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 64
Ponedjeljak, 07 Ožujak 2016 01:00

Treća izvještajna skupština Športsko ribolovne udruge Klen iz Brestovca

Iako je moglo i bolje, zadovoljni smo rezultatima rada članova Udruge u prošloj godini, istakao je u svom izvješću o radu, predsjednik Ivan Đurčević. Na Skupštini, održanoj 4.ožujka u Mjesnom domu Stari Brestovac, naglašeno je da se u proteklih godinu dana broj članova povećao na 61, te da ih je sada 43 seniora, jedan junior i jedna žena, te 16 kadeta.
U proteklom razdoblju provedene su tri radne akcije s iznimnim odazivom članstva, radeći na učvršćivanju pilota u ribnjaku, izgradnji sjenice na ribnjaku, te postavljanju solarnih panela.
Provedena su tri poribljavanja od strane Županijskog ribolovnog saveza od 400 kg šarana, te 5 poribljavanja od strane Klena s 1.100 kg šarana i 250 kg amura.
Udruga je protekle godine ostvarila ukupni prihod od 44.424,71  kuna, dok su rashodi nešto manji od 24 tisuća kuna od kojih je preko 18,5 tisuća kuna  izdvojeno za poribljavanje.
 U vrijeme sezone od 1.ožujka do 31.studenoga, prodano je oko tisuću i 200 , te 560 državnih dozvola od kojih je ostvaren prihod od 26,5 tisuća kuna.

U ovoj godini plan je izgradnja dvije nadstrešnice na istočnoj strani ribnjaka, kao i čišćenje i uređenje novog ribnjaka. Udruga će nastojati povećati broj članova, posebno očekujući veći odaziv  žena, dok je Skupština prihvatila zaključak da se seniorska  ekipa, natječe u Županijskoj ribolovnoj ligi.
Cijena dnevnih dozvola za članove Udruge i nadalje će iznositi 25 kuna,a za članove drugih Udruga 40. Čestitke na dosadašnjim uspjesima, uputili su zamjenik načelnika Općine Brestovac  Jozo Buče i predsjednik Županijskog ribolovnog saveza Đuro Makarević..
Po ocjeni Izvršnog odbora najbolji ribolovac u prošloj godini  je Stjepan Grgić, najbolji kadet Stjepan Kršulj, najstariji i najuporniji ribič Dragan Bišćan, a pored Općine Brestovac priznanje je primio je i domar Željko Kršulj.